При употребата на Ефективни Микроорганизми (активирани)в обора се спират гнилостните процеси ,които зараждат патогенни ,болестотворни бактерии. Обръща се средата от патогенна в регенеративна чрез ферментацията на органиката. Азотните изпарения намаляват значително(почти изчезват) от работата на съдържащите се в Микроведа -Фарминг азото-свързващи микроорганизми,поради което животните вече не са раздразнителни. Силно се редуцира наличието на мухи в обора, които се появяват там,където има гниене.

Първа стъпка измиване на обора така че да остане минимално количество органични остатъци ,които да послужат за храна на Ефективните Микроорганизми и процесът да премине към ферментация.

Пръскане в помещението сактивиран препарат в съотношение 1:20 използвайте нехлорирана вода!

След което може да разпръснете слама по помещението. На всеки 2-3 дни може да пръскате Фарминг Активиран в съотношение 1:100 върху сламата.

Разхода на квадратен метър е около 10 мл. Фарминг Активиран .

Течният животински екскремент пренася Ефективните Микроорганизми в общата яма ,където продължава ферментационния процес.

При редовната употреба на Микроведа Фарминг Активиран в обора получаваме един висококачествен тор, богат на азот .Когато не сте употребили достатъчно Микроведа Фарминг Активиран при пръскането,може впоследствие да се добави към тора.

Когато не сте употребили Ефективни микроорганизми в обора, течната и твърда оборска тор се обработва с 1 литър Фарминг Активиран на 1 кубичен метър.

За улеснение и един равномерен климат в помещението може да бъдат монтирани инсталации за почасово разпръскване на Микроведа Фарминг Активиран под формата на мъгла с възможност за регулиране на интервалите. Зимно време се пръска по-малко за разлика от лятно.

В разреждане 1:100/ 150