С помоща на Ефективните Микроорганизми -Фарминг активиран препарат се спира процесът на гниене на органиката в ямата и преминава към ферментация. С неутрализирането на гнилостния процес, 95% от мухите изчезват от помещението, те нямат интерес от ферментиращата органика.( те се появяват там където има гниене). Съдържащите се в Фарминг азотосвързващи бактерии фиксират азота и не му позволяват да се изпарява ,поради което изчезва неприятната миризма. В органиката не се развиват патогенни и болестотворни микроорганизми . При чудния процес ферментация се неутрализират почти напълно всякакви химикали,тежки метали ,дори и радиация

Видео:

Ефективните микроорганизми фарминг с работата си минерализират органиката, може да се очаква спадане на нивото на органиката до 15 %

Според немският специалист и пионер в технологията за ефективните микроорганизми – Адолф Данаеке човешката органика обработена с -Фарминг от септичните ями е най-добрия по качества и стойности естествен тор.

ДОЗИРОВКА

На кубичен метър органика : 1 до 2 литра фарминг активиран.

Начин на третиране:

-Ако има образувала се кора се разбива и по възможност да се разпръсне разтвора на повече точки,така че да получим едно равномерно заразяване на органиката.

Препоръки:

Напоени и потопени парченца Зеолит или обикновен YTONG с -фарминг активиран осигуряват едно равномерно заразяване с ефективни микроорганизми и на дъното на ямата.