%d0%b8%d0%b7%d1%82%d0%b5%d0%b3%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d1%84%d0%b0%d0%b9%d0%bb %d0%bf%d1%87%d0%b5%d0%bb%d0%b0

Микроведа Кеар Апис  е Ферментирал билков екстракт с Ефективни микроорганизми и млечно-кисели пробиотични култури ,за грижа и подсилване на кошера и заобикалящата го среда.

Служи за възстановяване на положителният микробиологичен баланс. Използва  се при справянето с проблеми като: американски и европейски гнилец, нозематоза, както и за стимулиране на майката, повишаване на нейното яйцеснасяне и за подобряване на работата на пчелите работнички (увеличава се добива  и качеството на меда).Увеличаване на потомството до 25% през зимно – пролетния период.

Повреме на ферментационния процес по приготвянето са използвани сертифицирани (kbA) билки и е постигнато 3,5 pH (кисело) , което не позволява развитието на патогенни микроорганизми.

Съдържание :

Получен чрез естествен ферментационнен процес заедно с Ефективни микроорганизми и млечно-кисели пробиотични култури( без ГМО).

състав: Вода,био меласа от захарна тръстика,Глюкоза,фруктоза,  сертифицирани билки

(kbA)  анасон,босилек,чубрица,коприва,копър,корен ангелика,бъз,джинджифил,лайка,

керевиз,риган,мента,росмарин,градински чай,сладък корен,тамян.

 Микроведа Кеар Апис е готов за употреба концентрат ,който се разрежда само с чиста нехлорирана

вода.

Препоръчва  се редовната употреба (Два – три пъти месечно )в непосредствена близост до кошера най- добре профилактично в разреждане 5 до 10 мл. на 1 литър  вода.Когато има проблемен , болен кошер  може и всеки ден да се пръска . С Микроведа Кеар апис не може да бъде предозирано и навредено на пчелното семейство.По този начин патогените около кошера се наутрализират и средата става благоприятна.

**През пролетта се дава като допълнителна храна на семействата  захарен сироп примесен с разтвор от Микроведа Кеар Апис.  На 1 литър захарен сироп се добавя 10-40 мл.  Кеар Апис.Пролетното подхранване с препарата е много важно за борбата с неозематозата ! Също така стимулира до три пъти повече яйцеснасянето за разлика от нетретираните семейства в кошера.Препоръчва се едно или две пръскания директно върху пчелното семейство преди летежа с чист пулверизатор в разреждане 1 към 1 с чиста нехлориана вода.

Добавен във водата за пиене 20-50мл на 1 литър чиста нехлорирана вода  увеличава активноста, работоспособноста , медосбора

**Зимно подхранване на пчелите се прави като се добавя от 20 до 50 мл Микроведа Кеар апис на 1 литър захарен сироп. Във водата за пиене веднъж на 3-4 дни се добавят 20 мл Кеар Апис на 1 литър вода. Зимното подхранване е много важно за оцеляването на пчелното семейство през тежката зима. Засилва съпротивителните сили на пчелите (имунитета).

С продуктът не може да бъде предозирано , както и да навреди на пчелното семейство и човек .

Работа с препарата :

С пулверизатор или пръскачка се обработват рамките от двете им страни като се пръска директно върху пчелите , така че да се разпредели равномерно препарата.

 

*

Мястото за кацане на пчелите  се пръска сутрин (възможно най-рано)  в разреждане

50 на 50   Про милио Кеар Апис – Вода . Пчелите си чистят крачетата преди да влязат в кошера и по този начин го внасят вътре.

*През есента препоръчително е да се напръска кошера поне два пъти преди зимуването в разреждане 1 към 1 с чиста  вода сутрин или вечер. Като средната разходна норма е 40-50 мл. за кошер.

Замества опушването . Препоръчва се използването на финна пръскачка (пулверизатор) . Ниското pH 3,5 има почистващо действие.Патогените биват силно потискани и изместени от пробиотичните култури.

Цена за литър на дребно Немският продукт е   28 лв с ддс,

Цена за литър на дребно от българската разработка  12 лв с ддс,

Поръчки и консултации на тел. :

0898 815227 / 0898 420916/0896 975185