Пробиотиците като полезна микрофлора

Вероятно много малко хора се замислят върху факта, че в тялото им гъмжи от бактерии, с които чудесно съжителстват. Популациите от бактерии в човешкия организъм превишават дори броя на самите клетки в него. Звучи доста стряскащо, но всъщност голяма част от тези бактерии дори са полезни за тялото. Те представляват нормалната микрофлора на човека и не причиняват заболявания, а точно обратното. При една нормална имунна система в човешкият организъм мирно съжителстват дори и бактерии, които не са съвсем безобидни и са в състояние да станат причина за сериозни инфекции и заболявания. Всяко отслабване на имунитета и съпротивителните сили на организма всъщност провокира увеличаване на болестотворните бактерии, а те вече причиняват заболяване.

Нормалната човешка микрофлора е строго индивидуална, но като цяло съдържа три вида бактерии – лоши (болестотворни) микроорганизми, условно(лоши) патогенни микроорганизми и добри (полезни) микроорганизми.хг

Съжителството на различните бактерии в организма зависи от имунната система

Имунната система е тази, която прави съжителството на трите вида микроорганизми в човешкото тяло възможно без то да претърпи някакви поражения. При намаляване обаче на имунитета и нарушаване дисбаланса на нормалната микрофлора в организма, той започва да страда и да боледува. Огромна е ролята на добрите и полезни микроорганизми, които са част от тази нормална човешка микрофлора. От тях в огромна степен зависи имунния отговор на организма в защитата му срещу лошите и болестотворни бактерии. Те именно поддържат баланса в човешкия организъм и запазват неговото здраве. Недостига им винаги става причина за заболявания на някои органи, което може дори да бъде безсимптомно да доведе до трайни поражения. Много от сериозните заболявания на човека са именно в резултата на настъпване на дисбаланс във вътрешната микробна флора на организма и нарушената в резултат на това имунобиологична реактивност.хгг

Млечните продукти и  особено киселото мляко са естествени  пробиотици и трябва да присъстват ежедневно в менюто ни

Именно затова през последните години все повече се популяризира приемането във вид на хранителни добавки т. нар. пробиотици, които всъщност представляват полезните за човешкият организъм микроорганизми. Най-важни за правилното функциониране и правилния обмен на процесите в клетките са млечно-киселите бактерии и бифидобактериите. Това са пробиотици, които имат огромно значение при храносмилането и усвояването на приетата храна, а оттам и за всички останали жизнени процеси в човешкото тяло. Те спомагат за поддържане на правилно съотношение на различните видове микроби в стомаха и червата, което е от огромно значение за здравето на човека. В много случаи при нарушен баланс и възникване на бактериална инфекция се налага лечение с антибиотици, които атакувайки болестотворните бактерии, унищожават в огромна степени добрите микроорганизми. Така се получава огромен дисбаланс в нормална човешка микрофлора, в резултат на което се увеличават патогегенните, токсигенните и гнилостни бактерии и допълнително възникват заболявания като гъбични инфекции и др.

Правилното съотношение на микробните видове в организма но човека е от огромна важност за здравето му, а то се постига преди всичко с разнообразно хранене и здравословен живот. Некачествените хранителни продукти, на които все повече човешкият организъм става жертва в съвременния живот, стреса и други фактори стават причина за нарушаване на нормалната микрофлораи на заболявания произтичащи от това.

Приема на пробиотици под формата на капсули и таблети от вън се налага все по-често за овладяване на такива заболявания, а в много случаи и като профилактична мярка. В тези капсули и таблети полезните лактобацили и бифидобактерии са в концентриран вид и попадайки в червата и стомаха успяват да изтласкат токсигенна и гнилостна микрофлора. Така успяват до голяма степен да осуетят храносмилателни смущения и осигуряват профилактика и лечение на много болестни състояния и страдания, свързани с нарушеното равновесие на стомашно-чревната микрофлора.

За да бъдат ефективни пробиотичните бактерии, внасяни в организма в този вид, те трябва да бъдат задължително живи когато достигнат храносмилателния тракт. Тяхната роля е да се заселят там и да се размножат. Затова е много важно да се внимава как се съхраняват хранителните добавки, които се предлагат по аптеките. Излагането на въздух, висока температура, налягане или влага намалява броя на жизнеспособните бактерии и така обезмисля приемането на пробиотика.

Важно за пробиотиците:

Важно е да се знае и, че пробиотиците не бива да се приемат на гладно, защото така са изложени в по-голяма степен на пагубното за тях влияние на стомашния сок. Най – подходящо е да се приемат по време на хранене или след хранене.

За да бъдат пробиотичните бактерии жизнени и ефективни, трябва да бъдат съхранявани в хладилник, особено когато става въпрос за свежи млечно-кисели продукти (кисели млека, кефир и др.). Капсулите и таблетките, които са създадени при лабораторни условия обикновено имат указания за съхранение от самия производител, които трябва строго да се спазват.

При прием на пробиотици успоредно с антибиотици е важно да се знае, че никога капсулите не се приемат заедно, а с разлика от поне няколко часа. Така се избягва негативно въздействие на антибиотика върху пробиотика.

Най подходящо е пробиотик да се приема известен период след приключване лечението с антибиотик. Целта е да се възстанови баланса в естествената чревна микрофлора и въобще в целия организъм след употребата на антибиотика.

Най-добрият пробиотик в Европа  Микроведа-лайф  съчетава в себе си 33 щама  милиарди добри  регенеративни бактерии ,

както и 30 вида билки . Получен чрез естествен ферментационен процес

MikroVeda Life Ферментирал пробиотик за човек

MikroVeda Life Ферментирал пробиотик за човек

 biofibl524723_2525481076943_560026189_n

МИКРОВЕДА®Лайф Ферментирал пробиотичен билков екстракт за човек

Революционен пробиотичен продукт съчетаващ  33 щама  добри живи бактерии както и 30 вида билки .Водещ продукт в Германия вече и на българския пазар !

Балансиранaта и естествена чревна флора е от изключително значение за правилното храносмилане. Правилното храносмилане не само подобрява благосъстоянието, но също така увеличава усвояването на много важни хранителни вещества, които ние приемаме в дневния хранителен режим. Балансираната чревна флора е от водещо значение за имунната система.

Подходящ за възстановяване на организма след антибиотично лечение и химиотерапия.

МИКРОВЕДА® ЛАЙФ  БИО сертифициран продукт.

DE-ÖKO-037

Био Ферментирал пробиотичен, билков и растителен екстракт

  • Състои се от 100% природни суровини
  • Всички ферментиращи съставки са с растителен произход , произведени по контролиран  биологичен път (kbA)
  • Биологично и в суров вид; подходящо за вегански начин на хранене
  • Има златисто- кафяв естествен цвят
  • Има сладко-кисел вкус на ферментирали билки и свой собствен мириз
  • БЕЗ Лактоза и Глутен
  • НЕ съдържа консерванти и синтетични ароматизатори
  • НЕ съдържа оцет
  • Получен чрез бавен ферментационен процес, който води до високото качество на продукта.
  • Произведен с любов

 

СЪСТАВ

Вода,био меласа и био захар от захарна тръстика (захарта и меласата по време на ферментацията биват преработени от микроорганизмите в млечна киселина), билкови и растителни смеси, микроорганизми и пробиотични микроорганизми.

*От контролирано биологично производство (kbA)

Съдържащи се билки и растения :              ананас, ангелика, анасон, босилек, копър, резене, грейпфрут, боровинка, малинови листа, джинджифил, тръстика, кимион, камшиче, маслинови листа, риган, мента, розмарин, салвия, черни семена кимион, женско биле, мащерка плюс екстракт от гроздови семки, линг джи гъби.

* От контролирано биологично производство (kbA)

Съдържащи се бактериални култури: Bacillus subtilisBifidobacterium animalisBifidobacterium bifidumBifidobacterium breve,Bifidobacterium longumBifidobacterium infantisBifidobacterium lactisEnterococcus faeciumLactobacillus acidophilus,Lactobacillus amylolyticusLactobacillus bulgaricusLactobacillus casei 01, Lactobacillus casei 02, Lactobacillus casei 03,Lactobacillus delbrueckiiLactobacillus farraginisLactobacillus fermentumLactobacillus gasseriLactobacillus helveticus,Lactobacillus johnsoniiLactobacillus paracaseiLactobacillus parafarraginisLactobacillus plantarumLactobacillus reuteri,Lactobacillus rhamnosusLactobacillus salivariusLactobacillus zeaeLactobacillus diacetylactisLactococcus lactis,Saccharomyces cerevisaeStreptococcus thermophilus.

Препоръчителн прием.

Моля приемайте дневно 25 мл. от един до три пъти по 8 мл.,  чист екстракт  или разреден с вода или сок.Препоръчително поне 30 мин. преди хранене. Да не се превишава препоръчваната дневна доза.Живите микроорганизми могат активно да се предпазят от стомашната киселина.

Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене
Хранителни стойности за 100 мл.
калории       25 кдж/ккал
белтъчини                        0 гр
въглехидрати                1,50 гр

мазнини                         0 гр

Хранителни стойности за  25 мл
калории 7,5 кдж/1,8 ккал
белтъчини                         0 гр
въглехидрати            0,45 гр
мазнини                           0 гр
СЪСТАВКИ

Бактериални култури 3Х10 на 10 степен (от контролирано биологично производство),извлек от билки и растения  675,00 мг., Линг Джи гъби 10мг. , екстракт от гроздови семки 10 мг.

*Колонизиращи микроорганизми от (от контролирано биологично производство),

УСЛОВИЯ ЗА СЪХРАНЕНИЕ

Преди отварянето оптимално при температура до 20 C. След отварянето на тъмно и хладно 7 C. (хладилник).Годност  след отварянето 4 седмици .Моля съхранявайте шишето право и не пийте директно отнего.Поради образуването на въглероден диоксид във шишето може да има леко налягане .Съхранявайте продукта на сухо,тъмно и хладно място  недостъпно за малки деца !

 

Производител : Микроведа ГМБХ , Германия . www.mikroveda.eu

Дистрибутор за България :  Био-инженеринг Еоод . София 1715

www.Mikroveda-farming-bg.com

тел. 0898 420 916/ 0896 975 185 /

 

Цена за 1 бр. 1 литър – 79 лева с ддс. ( достатъчен за 40 дневен прием)

Бутилка от   0.500 мл 42лв с ддс.        ( достатъчен за 20 дневен прием)