Кошчето е изработено от висикокачествена рециклирана пластмаса ,в комбинацията с високотехнологичната керамика + Ефективни Микроорганизми.

organko_1kos_siv

Предназначено е за удобно компостиране и разделното събиране на отпадъци в домашна обстановка без неприятни миризми  .С помоща на фарминг активиран,спирате гниенето на органиката в компостера и обръщате процеса във ферментационен .Има кранче за изцеждане на високо-ензимната течност ( Sickersaft) ,която на 3-5 дни се изцежда.

След всяко поставяне на битовата органика ( обелки от краставици,банани,лук,картофи,кости от риба, и др.)  се пръска с фарминг активиран разреден 1:100  с помоща на пулверизатор.  Той обръща процеса от гниене на ферментация ,чрез която се получава високо качествена ,богата на ензими органична маса.

Изтичащият сок( Sickersaft)  се разрежда 1:200 /500 (нехлорирана вода) и се поливат растения и почви или се изсипва в канализацията за отпушване неразреден .

Влажността на материала в Бокаши кошчето трябва да е около 30 % ,с помоща на дървени трици може да се регулира влажността на органиката.

Когато кошчето е напълнено до горе се оставя 14 дни добре затворено ,да завърши  напълно ферментационния процес,сока се изцежда на всеки 3-5 дни . След което висококачествената органичната маса е готова да бъде вкарана в земята (заровена) и в последствие превърната в хумус.

След употреба добре почиствайте кошчето (само с вода ) и винаги пръскайте фарминг активиран  при поставяне на органика.

Видео клип  :    https://www.youtube.com/watch?v=0KnkjrbJ9t4

ЦЕНА  99 лв. с ДДС за  брой с подарък 1 кг  Бокаши ферментирали трици и 1 литър Микроведа Фарминг  за стартер на ферментацията .