Дърво с бактерии

 

    По природа Функционални.По природа действащи.

По природа ефективни.

bakteriiki       524723_2525481076943_560026189_n

Функция и действие на Ефективните Микроорганизми

(Микроорганизми): Микроскопично малки, многостранно допринасящи живи същества,които в по-голямата си част 70% се състоят от жива материя.

Ефективните микроорганизми  са течна  смес от бактериални култури: Млечно-кисели фотосинтезни, азотофиксиращи,ферментативни гъби и дрожди. Тези култури са заложени като базови за всички продукти на Микроведа получени чрез ферментационен процес. При ферментацията органичните материи като например ( билки , Меласа,растения и др.) се преобразуват в ензими или микроорганизми. Когато добавим микроорганизми към процесът могат да се образуват такива вещества, които по  химичен път  биха се произвели много трудно или въобще не биха се получили .

За продуктите на Микроведа са използвани специални микроорганизми в стъпаловиден процес на култивация с помоща на меласа от захарна тръстика. При този ферментационен процес меласата се разгражда и Ефективните микроорганизми се размножават многократно. Особената комбинацията от Ефективни микроорганизми правят крайния продукт много стойностен и богат на силни антиоксидационни субстанции ( ензими,витамини,аминокиселини, биоактивни вещества.)

Най-добрият пример за сполучлива ферментация е направата на кисело зеле. При този процес бедното на витамин С  зеле в суровата си форма става една изключително полезна и високостойностна храна с голямо количествно на Витамин С.  Това е благодарение на ферментационните бактерии в този случай това са Млечно-киселите.

  • Продуктите с Ефективни микроорганизми се отразяват и влияят на заобикалящата ни миркобиална среда ( Почва,растения,вода,кожа,повърхностите в дома и тн . ) положително и изграждащо .
  • Те са „живи” и продължават да работят във всяка среда. По този начин владеят регенеративните микроорганизми средата и не оставят шанс на патогенните микроби да са разпространяват.
  • Намират приложение навсякаде, където живеят бактерии: В почвата, по самото растение. По кожата на животните , във водоемите , малките езерца и декоративни фонтани , при почистването на домакинства и мн др.
  • Ускоряват разграждането на органичните материали и предпазват от гниене.

 

bio%d0%b8%d0%b7%d1%82%d0%b5%d0%b3%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d1%84%d0%b0%d0%b9%d0%bb-1fibl

АНТИОКСИДАНТНИЯ ПРИНЦИП

Антиооксидантите в Ефективните микроорганизми са в състояние да неутрализират свободните радикали и да направят средата регенеративна.

 

Оксидация: е връзката и взаимодействието на веществата с кислород

Например (Желязо+Кислород=Ръжда., разрязана ябълка+ Кислород= покафеняване на разрязаната част). При оксидацията могат да се образуват голямо количество свободни радикали ,които са изключително вредни (разрушителни) за определената среда , в която попаднат ( Почва, вода, човешко тяло и др.)

 

Антиоксидация : Не позволява връзката на веществата с Кислорода или прави процеса обратим.

Например ( не позволява образуването на ръжда , успешно премахва такава. Ябълката богата на антиоксиданти потъмнява в пъти по бавно )

 

*Ефективните микроорганизми произвеждат антиоксиданти в големи количества. Те се състоят най- вече от полизахариди, минерали в хелатираната им форма с каталитична активност,също така в по-ниски стойности витамин С и Е и др .

 

 

 

 

ДОМИНАНТНИЯ ПРИНЦИП НА ЕФЕКТИВНИТЕ МИКРООРГАНИЗМИ

 

Като цяло има три вида Микроорганизми:

*разграждащи/дегенеративни/предизвикващи гнилостни процеси

* неутрални

*изграждащи/  регенериращи/ ферментативни микроорганизми

 

Ефективните микроорганизми са от типа регенериращи. Те могат директно или индиректно при всички субстанции и вещества да предотвратят гнилостни процеси като по този начин подържат здрава живата материя и заобикалящата ни среда .

Дегенеративния тип микроорганизми е пълната противоположност на регенериращите микроорганизми.  Неутралните миркоорганизми формират най-многобройната група  и се присъединяват водени от доминантния принцип към тази водеща група ,която е лидер в определена система или среда .  (Например както е и при хората в една държавна система   има силни и слаби управляващи партии , а обикновените хора  в  повечето случаи се прикрепят към доминиращия)

Така, че ако успеем да създадем среда, в която добрите ( регенериращите) микроорганизми да са водещите по брой , неутралните микроорганизми ще се присъединят и следват изграждащите и регенериращи процеси в системата. Така ,че от тази гледна точка употребата на Ефективните микроорганизми отваря напълно нови измерения в много направления на заобикалящата ни среда .

 

Dominant 1

Среда, в която доминират добрите бактерии( регенериращи)

 

 

dominant 2

Среда ,в която доминират лошите(дегенаративните)